.
.

onsdag 29 juli 2009

Avodart

Generiskt namn: dutasterid (doo TAS ter ide) 
Produktnamn: Avodart


Vad är Avodart?

Avodart förhindrar omvandlingen av testosteron till dihydrotestosterone (DHT) i kroppen. DHT är inblandade i utvecklingen av benign prostatahyperplasi hyperplasi (BPH). 

Avodart används för behandling av benign prostatahyperplasi hyperplasi (BPH) hos män med förstorad prostata. Dutasterid bidrar till att förbättra urin-flödet och kan också minska ditt behov av prostata opereras senare. 

Avodart ibland ges med ett annat läkemedel som kallas tamsulosin (Flomax). Var noga med att läsa medicin guide eller patienten instruktionerna med alla dina mediciner. 

Avodart kan också användas för andra ändamål som inte nämns i denna medicinering guide.

Viktig information om Avodart 

Innan Avodart, berätta för din läkare om du någonsin har haft en allergisk reaktion mot detta läkemedel, eller att en liknande medicin kallas finasterid (Propecia, Proscar). 

Inte tugga, krossa, eller öppna ett Avodart kapsel. Svälj kapslarna hela. Dutasterid kan irritera dina läppar, mun eller hals om kapsel har brutits eller öppnas innan du sväljer den. Avodart aldrig bör fattas av en kvinna eller ett barn.

Dutasterid kan absorberas genom huden, och kvinnor och barn bör inte tillåtas att hantera Avodart kapslar. Även dutasterid inte användas av kvinnor, detta läkemedel kan orsaka fosterskador om en kvinna utsätts för det under graviditeten. Avodart kapslar ska inte hanteras av en kvinna som är gravid eller som kan bli gravid. Om en kvinna av misstag kommer i kontakt med detta läkemedel från en läckande kapsel, tvätta med tvål och vatten direkt. 

Inte lämna blod när du tar Avodart och minst 6 månader efter att behandlingen avslutas. Avodart kan transporteras i blodet och kan orsaka fosterskador om en gravida kvinnor får en transfusion med blod som innehåller dutasterid.

Innan Avodart 

Innan Avodart, berätta för din läkare om du någonsin har haft en allergisk reaktion mot detta läkemedel, eller att en liknande medicin kallas finasterid (Propecia, Proscar). 

Avodart aldrig bör fattas av en kvinna eller ett barn. Dutasterid kan absorberas genom huden, och kvinnor och barn bör inte tillåtas att hantera Avodart kapslar. Även dutasterid inte användas av kvinnor, detta läkemedel kan orsaka fosterskador om en kvinna utsätts för det under graviditeten.

Avodart kapslar ska inte hanteras av en kvinna som är gravid eller som kan bli gravid. Om en kvinna av misstag kommer i kontakt med detta läkemedel från en läckande kapsel, tvätta med tvål och vatten direkt.

Hur ska jag ta Avodart? 

Ta Avodart precis som det ordinerats åt dig. Ta inte medicinen i större mängder, eller ta det under längre tid än vad som rekommenderas av din läkare. Följ anvisningarna på ditt recept etiketten. 

Ta detta läkemedel med ett fullt glas vatten. 

Avodart kan tas med eller utan mat. 

Inte tugga, krossa, eller öppna ett Avodart kapsel. Svälj kapslarna hela. Dutasterid kan irritera dina läppar, mun eller hals om kapsel har brutits eller öppnas innan du sväljer den. Det kan ta upp till 6 månader för att använda detta läkemedel innan symtomen förbättras. För bästa resultat, håll med hjälp av läkemedel som riktar sig till. Sluta inte ta Avodart utan att tala med din läkare. 

För att vara säker på att denna medicinering hjälper ditt tillstånd, din prostata måste kontrolleras regelbundet. Ditt PSA (prostata specifikt antigen) kan också testas för att upptäcka prostatacancer. Det är viktigt att du inte missar några schemalagda besök på din läkare. 

Store Avodart vid rumstemperatur borta från fukt och värme. Avodart kapslar kan bli mjuk och läcker, eller så kan de hålla ihop om det blir för varmt. Använd inte kapsel som är spruckna eller läcker. Ring ditt apotek för instruktioner om hur man säkert avyttra en läckande kapsel.

Vad händer om jag missar en dos? 

Ta den missade dosen så fort du kommer ihåg. Om det nästan är dags för din nästa dos, hoppa över den missade dosen och ta läkemedlet vid nästa regelbundna temne. Ta inte extra medicin för att kompensera den missade dosen.

Vad händer om jag överdos? 

Söka akut läkarhjälp om du tror att du har använt för mycket av detta läkemedel. En överdos av Avodart inte förväntas producera livshotande symptom.

Vad ska jag undvika när du tar Avodart? 

Inte lämna blod när du tar Avodart och minst 6 månader efter att behandlingen avslutas. Avodart kan transporteras i blodet och kan orsaka fosterskador om en gravida kvinnor får en transfusion med blod som innehåller Avodart.

Avodart biverkningar 

Få akut medicinsk hjälp om du har något av dessa tecken på en allergisk reaktion: nässelfeber, andningssvårigheter, svullnad av ansiktet, läppar, tunga eller svalg. 

Mindre allvarliga Avodart biverkningar kan vara: 

minskad libido (sexlusten); 

minskade mängden sperma släpptes under kön; 

impotens (problem med att få eller behålla en erektion), eller 

bröst ömhet eller utvidgningen. 

Detta är inte en komplett lista över biverkningar och andra som kan förekomma. Ring din läkare för medicinsk rådgivning om biverkningar. Du kan rapportera biverkningar till FDA på 1-800-FDA-1088.

Vilka andra droger påverkar Avodart? 

Följande läkemedel kan interagera med Avodart. Tala om för din läkare om du använder någon av dessa: 

conivaptan (Vaprisol); 

diklofenak (Arthrotec, Cataflam, Voltaren, Flector Patch, Solareze); 

imatinib (Gleevec); 

isoniazid (för behandling av tuberkulos); 

en antibiotika såsom klaritromycin (Biaxin) dalfopristin / quinupristin (Synercid), erytromycin (EES, EryPed, sen-Tab, Erythrocin) eller telithromycin (Ketek); 

en antifungal medicinering såsom klotrimazol (Mycelex Troche), itrakonazol (Sporanox), ketokonazol (Nizoral) eller vorikonazol (Vfend); 

ett antidepressivt medel som nefazodon; 

hjärtat eller blodtrycket medicinering såsom diltiazem (Cardizem, Dilacor, Tiazac), nikardipin (Cardene), kinidin (Quinaglute, Quinidex, Quin-utgåvan) eller verapamil (Calan, Covera, Isoptin, Verelan), eller 

Hiv / aids-medicin som amprenavir (Agenerase), atazanavir (Reyataz), delavirdin (Rescriptor) fosamprenavir (Lexiva), indinavir (Crixivan), nelfinavir (Viracept), sakinavir (Invirase, Fortovase) eller ritonavir (Norvir). 

Denna förteckning är inte komplett och det kan finnas andra läkemedel som kan interagera med Avodart. Tala om för din läkare om alla receptbelagda och OTC-läkemedel du använder. Detta inbegriper vitaminer, mineraler, naturläkemedel och läkemedel som andra läkare. Börja inte med en ny medicin utan att tala om för din läkare.

Var kan jag få mer information? 
Apotekspersonal kan ge mer information om Avodart. 
Kom ihåg att hålla denna och alla andra läkemedel utom räckhåll för barn, aldrig dela med dig av dina läkemedel med andra, och använda denna medicin endast för indikation ordinerats. 

Alla ansträngningar har gjorts för att säkerställa att den information som Cerner Multum, Inc. ( "Multum") är korrekt, aktuell och fullständig, men ingen garanti lämnas om detta. Drug information häri kan Temne känsliga. Multum information har sammanställts för att användas av hälso-och sjukvård utövare och konsumenter i USA och därför Multum garanterar inte att användningsområden utanför USA är lämpligt, om inte uttryckligen anges något annat. Multum s narkotikainformation stöder inte droger, diagnostisera patienter eller rekommendera behandling.

Multum s narkotikainformation är ett Informationsansvarig resurs avsedd att hjälpa licensierade hälsovård utövare i att ta hand om sina patienter och / eller för konsumenter som ser den här tjänsten som ett komplement till, och inte ett substitut för den kunskap, skicklighet, kunskap och bedömning av sjukvårdens yrkesutövare. Avsaknaden av en varning för ett visst läkemedel eller läkemedel kombination på något sätt ska tolkas som visar att narkotika eller läkemedel kombinationen är säker, effektiv och lämplig för en viss patient.

Multum tar inte ansvar för någon del av hälso-och sjukvård ges med hjälp av information Multum ger. Informationen häri är inte avsett att täcka alla möjliga användningsområden, riktningar, försiktighetsåtgärder, varningar, läkemedelsinteraktioner, allergiska reaktioner eller biverkningar. Om du har frågor om droger du tar, kolla med din läkare, sjuksköterska eller apotekspersonal.

0 yorum:

Skicka en kommentar