.
.

tisdag 28 juli 2009

Amitiza

Generiskt namn: lubiprostone (loo bee NACKDELAR ton) 
Produktnamn: Amitiza


Vad är Amitiza?

Amitiza är en klorid kanal aktivator. Det ökar vätska sekretion i dina tarmar som ökar intestinal muskel rörligheten och bidrar till att göra det lättare att passera avföring (tarmrörelser). 

Amitiza används för behandling av kronisk förstoppning hos vuxna. Det används också för behandling av irriterad tarm syndrom hos kvinnor med förstoppning som främsta symptom. 

Amitiza kan också användas för andra ändamål som inte nämns här.

Viktig information om Amitiza 

Använd Amitiza precis som det ordinerats åt dig. Använd den inte i större doser eller under längre tid än vad som rekommenderas av din läkare. 
Ta inte Amitiza om du har svår diarré. Ring din läkare för instruktioner. 

Innan du börjar använda detta läkemedel, tala om för din läkare om du har en historia av bråck, gallsten, Crohns sjukdom, Hirschsprung sjukdom påverkat avföring, diverticulitis, polyper, eller någon annan orsak till hinder i ditt gastrointestinal (matsmältningsorganen) system. 

Du kan ha täthet i bröstet eller känner kort andedräkt inom 1 timme efter intag Amitiza. Denna biverkan bör försvinna inom 3 timmar, men det kan inträffa igen när du tar nästa dos. Tala med din läkare om denna biverkan blir besvärande. 
Sluta upp med att använda denna medicin och få akut medicinsk hjälp om du tror att du har använt för mycket medicin, eller om du har något av dessa tecken på en allergisk reaktion: nässelfeber, andningssvårigheter, svullnad av ansiktet, läppar, tunga eller svalg. 

Mindre allvarliga Amitiza biverkningar är mer sannolikt, och du kanske inte alls. Tala med din läkare om varje bieffekt som verkar ovanlig eller är särskilt besvärande.

Innan Amitiza 
Du bör inte använda Amitiza om du har stopp i tarmkanalen eller om du har svår diarré. 

Innan du börjar använda detta läkemedel, tala om för din läkare om du har en historia av bråck, gallsten, Crohns sjukdom, Hirschsprung sjukdom påverkat avföring, diverticulitis, polyper, eller någon annan orsak till hinder i ditt gastrointestinal (matsmältningsorganen) system. 

Om du har något av dessa villkor kan du inte att kunna använda Amitiza eller kanske du behöver en dos anpassning eller speciella tester under behandlingen. 
FDA graviditet C: Denna medicin kan vara skadligt för fostret. Använd inte Amitiza utan att tala om för din läkare om du är gravid. Du kan uppmanas att ha ett graviditetstest innan du börjar ta Amitiza. Tala om för din läkare om du blir gravid under behandlingen. Det är inte känt om Amitiza går över i bröstmjölk eller om det skulle kunna skada ett ammande barn. Använd inte detta läkemedel utan att tala om för din läkare om du ammar ett barn. Amitiza bör inte ges till barn.

Hur ska jag ta Amitiza? 

Ta Amitiza precis som det ordinerats åt dig. Ta inte det i större doser eller under längre tid än vad som rekommenderas av din läkare. Följ anvisningarna på ditt recept etiketten. 
Ta Amitiza med mat. Drick ett fullt glas vatten när du tar denna medicin. 

Du kan ha täthet i bröstet eller känner kort andedräkt inom 1 timme efter intag Amitiza. Denna biverkan bör försvinna inom 3 timmar, men det kan inträffa igen när du tar nästa dos. Tala med din läkare om denna biverkan blir besvärande. 
Ta inte Amitiza om du har svår diarré. Ring din läkare för instruktioner. Store Amitiza i rumstemperatur borta från fukt och värme.

Vad händer om jag missar en dos? 

Ta den missade dosen så fort du kommer ihåg. Om det nästan är dags för din nästa dos, hoppa över den missade dosen och ta läkemedlet vid nästa regelbundna temne. Ta inte extra medicin för att kompensera den missade dosen.

Vad händer om jag överdos? 
Söka akut läkarhjälp om du tror att du har använt för mycket av detta läkemedel. 

Överdosering symptom kan innefatta kräkningar, diarré, magont, yrsel, värmevallningar, svårt att andas, blek hud, huvudvärk och svimning.

Vad ska jag undvika när du tar Amitiza? 

Följ din läkares instruktioner om eventuella begränsningar i fråga om mat, drycker, eller aktivitet när du använder Amitiza.

Amitiza biverkningar 
Sluta att använda Amitiza och få akut medicinsk hjälp om du har något av dessa tecken på en allergisk reaktion: nässelfeber, andningssvårigheter, svullnad av ansiktet, läppar, tunga eller svalg. Ring din läkare omedelbart om du har svåra kräkningar eller diarré. 

Mindre allvarliga Amitiza biverkningar är mer sannolikt att inträffa. Fortsätt använda Amitiza och tala med din läkare om du har någon av dessa mindre allvarliga biverkningar: 

illamående, kräkningar, mild diarré, aptitförlust; 

magont, bloating, gas; 

halsont, hosta, 

huvudvärk, yrsel, 

svullnad i händer, vrister eller fötter; 

gemensamma eller muskelsmärta, eller 

ångest, kalla svettningar. 

Detta är inte en komplett lista över biverkningar och andra som kan förekomma. Tala om för din läkare om ovanliga eller besvärande biverkningar. Du kan rapportera biverkningar till FDA på 1-800-FDA-1088.

Vilka andra droger påverkar Amitiza? 

Det kan finnas andra läkemedel som kan påverka Amitiza. Tala om för din läkare om alla receptbelagda och OTC-läkemedel du använder. Detta inbegriper vitaminer, mineraler, naturläkemedel och läkemedel som andra läkare. Börja inte med en ny medicin utan att tala om för din läkare.

Var kan jag få mer information? 
Apotekspersonal kan ge mer information om Amitiza. 
Kom ihåg att hålla denna och alla andra läkemedel utom räckhåll för barn, aldrig dela med dig av dina läkemedel med andra, och använda denna medicin endast för indikation ordinerats. 
Alla ansträngningar har gjorts för att säkerställa att den information som Cerner Multum, Inc. ( "Multum") är korrekt, aktuell och fullständig, men ingen garanti lämnas om detta.

Drug information häri kan Temne känsliga. Multum information har sammanställts för att användas av hälso-och sjukvård utövare och konsumenter i USA och därför Multum garanterar inte att användningsområden utanför USA är lämpligt, om inte uttryckligen anges något annat. Multum s narkotikainformation stöder inte droger, diagnostisera patienter eller rekommendera behandling.

Multum s narkotikainformation är ett Informationsansvarig resurs avsedd att hjälpa licensierade hälsovård utövare i att ta hand om sina patienter och / eller för konsumenter som ser den här tjänsten som ett komplement till, och inte ett substitut för den kunskap, skicklighet, kunskap och bedömning av sjukvårdens yrkesutövare. Avsaknaden av en varning för ett visst läkemedel eller läkemedel kombination på något sätt ska tolkas som visar att narkotika eller läkemedel kombinationen är säker, effektiv och lämplig för en viss patient.

Multum tar inte ansvar för någon del av hälso-och sjukvård ges med hjälp av information Multum ger. Informationen häri är inte avsett att täcka alla möjliga användningsområden, riktningar, försiktighetsåtgärder, varningar, läkemedelsinteraktioner, allergiska reaktioner eller biverkningar. Om du har frågor om droger du tar, kolla med din läkare, sjuksköterska eller apotekspersonal.

0 yorum:

Skicka en kommentar