.
.

tisdag 28 juli 2009

Allegra

Generiskt namn: fexofenadin (fex oh FEN en deen) 
Produktnamn: Allegra, Allegra ODT


Vad är Allegra?

Allegra är ett antihistamin som minskar den naturliga kemiska histamin i kroppen. Histamin kan ge symptom på nysning, klåda, vattniga ögon och rinnande näsa. 

Allegra används för att behandla symtomen vid säsongsbunden allergi (hösnuva) hos vuxna och barn. 

Allegra används också för att behandla hud klåda och nässelfeber som orsakas av ett tillstånd som kallas kronisk idiopatisk urtikaria hos vuxna och barn.

Viktig information om Allegra 

Innan du använder Allegra, berätta för din läkare om du är allergisk mot något läkemedel, eller om du har njursjukdom. 

Fruktjuice och vissa antacida kan göra det svårare för kroppen att absorbera Allegra. Ta sönderfallande tablett på fastande mage, minst 1 timme före eller 2 timmar efter en måltid. 

Det kan finnas andra läkemedel som kan påverka Allegra. Tala om för din läkare om alla receptbelagda och OTC-läkemedel du använder. Detta inbegriper vitaminer, mineraler, naturläkemedel och läkemedel som andra läkare. Börja inte med en ny medicin utan att tala om för din läkare. 

Sluta upp med att använda denna medicin och få akut medicinsk hjälp om du tror att du har använt för mycket medicin, eller om du har något av dessa tecken på en allergisk reaktion: nässelfeber, andningssvårigheter, svullnad av ansiktet, läppar, tunga eller svalg. 

Tala om för din läkare om dina symtom inte förbättras, eller om de blir värre när du börjar ta Allegra. Aldrig ta mer av medicinen än läkaren ordinerat.

Innan Allegra 

Innan du använder Allegra, berätta för din läkare om du är allergisk mot något läkemedel, eller om du har njursjukdom. 

FDA graviditet kategori C. Det är inte känt om Allegra är skadligt för fostret. Innan Allegra, berätta för din läkare om du är gravid eller planerar att bli gravida under behandlingen. Det är inte känt om fexofenadin går över i bröstmjölk eller om det skulle kunna skada ett ammande barn. Använd inte detta läkemedel utan att tala om för din läkare om du ammar ett barn. 

Allegra tabletter och kapslar kan användas för behandling av säsongsbunden allergisk symtom hos barn som är minst 6 år gammal. Allegra oral suspension (vätska) kan användas på barn åldrarna 2 till 11. Vid behandling av kronisk idiopatisk urtikaria, vätskan kan användas på barn så unga som 2 månader gammal.

Hur ska jag ta Allegra? 

Ta Allegra precis som det ordinerats åt dig. Ta inte medicinen i större mängder, eller ta det under längre tid än vad som rekommenderas av din läkare. Följ anvisningarna på ditt recept etiketten. 

Ta regelbundna Allegra tabletter med ett fullt glas vatten. Använd inte någon annan typ av vätska. Skaka oral suspension (vätska) och precis innan du mäter en dos. För att vara säker på att du får rätt dos, mät vätskan med en markant mäta sked eller medicin kopp, inte med ett vanligt bord sked. Om du inte har ett dos-mätanordning, Fråga apotekspersonalen för en. 

För att ta fexofenadin muntligen sönderfallande tabletter (Allegra ODT): 

Håll tabletten i blisterförpackning tills du är redo att ta medicinen. Öppna förpackningen och skal tillbaka folien från tabletten blister. Tryck inte en tabletten genom folien eller du kan skada tabletten. 

Använda torra händer, ta tabletten och placera den i munnen. Det kommer att börja lösa upp direkt. 

Svälj inte tabletten hel. Låt den lösas upp i munnen utan att tugga. 

Svälj flera gånger tabletten löser sig. Om du vill kan du dricka vätska för att svälja den upplösta tabletten. 

Ta sönderfallande tablett på fastande mage, minst 1 timme före eller 2 timmar efter en måltid. 

Tala om för din läkare om dina symtom inte förbättras, eller om de blir värre när du börjar ta Allegra. Aldrig ta mer av medicinen än läkaren ordinerat. 

Store Allegra vid rumstemperatur borta från fukt och värme. Förvara medicin flaskan ordentligt stängd.

Vad händer om jag missar en dos? 

Ta den missade dosen så fort du kommer ihåg. Om det nästan är dags för din nästa dos, hoppa över den missade dosen och ta medicin vid din nästa regelbundna temne. Ta inte extra medicin för att kompensera den missade dosen.

Vad händer om jag överdos? 

Söka akut läkarhjälp om du tror att du har använt för mycket av detta läkemedel. 

Överdosering symtomen kan omfatta muntorrhet, yrsel eller dåsighet.

Vad ska jag undvika när du tar Allegra? 

Undvik att använda antacida inom 15 minuter före eller efter intag av en medicin som innehåller Allegra. Antacida kan göra det svårare för kroppen att absorbera denna medicin. 

Ta inte Allegra med fruktsaft (såsom äpple, apelsin eller grapefrukt). 

Undvik att ta någon annan förkylning eller allergi mediciner om inte din läkare har sagt till dig att göra det.

Allegra biverkningar 

Få akut medicinsk hjälp om du har något av dessa tecken på en allergisk reaktion: nässelfeber, andningssvårigheter, svullnad av ansiktet, läppar, tunga eller svalg. Sluta ta Allegra och ring din läkare om du har feber, frossa, kroppen värker, hosta eller andra influensaliknande symtom. 

Mindre allvarliga Allegra biverkningar kan vara: 

illamående, diarré, orolig mage; 

menstruella kramper; 

sömnighet, trötta känslan; 

huvudvärk, eller 

muskel-eller ryggsmärta. 

Detta är inte en komplett lista över biverkningar och andra som kan förekomma. Ring din läkare för medicinsk rådgivning om biverkningar. Du kan rapportera biverkningar till FDA på 1-800-FDA-1088.

Vilka andra droger påverkar Allegra? 

Innan Allegra, berätta för din läkare om du även tar ketokonazol (Nizoral) eller erytromycin (E-Mycin, EES, sen-Tab, Erythrocin). 

Det kan finnas andra läkemedel som kan interagera med Allegra. Tala om för din läkare om alla dina recept och OTC-läkemedel, vitaminer, mineraler, naturläkemedel och läkemedel som andra läkare. Vill inte starta en ny medicinering utan att tala om för din läkare.

Var kan jag få mer information? 
Apotekspersonal kan ge mer information om Allegra. 
Kom ihåg att hålla denna och alla andra läkemedel utom räckhåll för barn, aldrig dela med dig av dina läkemedel med andra, och använda denna medicin endast för indikation ordinerats. 

Alla ansträngningar har gjorts för att säkerställa att den information som Cerner Multum, Inc. ( "Multum") är korrekt, aktuell och fullständig, men ingen garanti lämnas om detta. Drug information häri kan Temne känsliga. Multum information har sammanställts för att användas av hälso-och sjukvård utövare och konsumenter i USA och därför Multum garanterar inte att användningsområden utanför USA är lämpligt, om inte uttryckligen anges något annat. Multum s narkotikainformation stöder inte droger, diagnostisera patienter eller rekommendera behandling.

Multum s narkotikainformation är ett Informationsansvarig resurs avsedd att hjälpa licensierade hälsovård utövare i att ta hand om sina patienter och / eller för konsumenter som ser den här tjänsten som ett komplement till, och inte ett substitut för den kunskap, skicklighet, kunskap och bedömning av sjukvårdens yrkesutövare. Avsaknaden av en varning för ett visst läkemedel eller läkemedel kombination på något sätt ska tolkas som visar att narkotika eller läkemedel kombinationen är säker, effektiv och lämplig för en viss patient.

Multum tar inte ansvar för någon del av hälso-och sjukvård ges med hjälp av information Multum ger. Informationen häri är inte avsett att täcka alla möjliga användningsområden, riktningar, försiktighetsåtgärder, varningar, läkemedelsinteraktioner, allergiska reaktioner eller biverkningar. Om du har frågor om droger du tar, kolla med din läkare, sjuksköterska eller apotekspersonal.

0 yorum:

Skicka en kommentar