.
.

måndag 27 juli 2009

Adipex-P

Generiskt namn: fentermin (FEN ter meen) 
Produktnamn: Adipex-P, Fastin, Ionamin, Obenix, Obephen, Oby-Cap, Oby-Trim, Panshape M, Phentercot, Phentride, Pro-Fast HS, Pro-Fast SA, Pro-Fast SR, Teramine, Zantryl


Vad är det viktigaste jag bör veta om Adipex?

Med Adipex tillsammans med andra kost mediciner som fenfluramin (Phen-Fen) eller dexfenfluramin (Redux) kan orsaka en sällsynt dödlig lung sjukdom kallad pulmonell hypertension. Ta inte Adipex med någon annan diet mediciner utan din läkares råd. 
Adipex kan orsaka biverkningar som kan påverka dina tankar och reaktioner. Var försiktig om du kör eller göra något som kräver att du ska vara vaken och alert. Undvik att dricka alkohol. Det kan öka några av de biverkningar av Adipex.

Adipex kan vara vanebildande och bör endast användas av den person som det som föreskrivs för. Håll reda på hur många piller har använts från varje ny flaska av detta läkemedel. Adipex är en drog för missbruk och du bör vara medveten om varje person i hushållet använder detta läkemedel felaktigt eller utan recept. 

Du kan få abstinenssymtom, såsom depression och extrem trötthet, när du slutar att använda Adipex efter att ha använt det under en lång tid. Sluta inte använda Adipex plötsligt utan att först tala med din läkare. Du kan behöva använda mindre innan du slutar medicineringen helt.

Vad är Adipex? 

Adipex är ett njutningsmedel som liknar en amfetamin. Adipex är en aptit suppressant som påverkar det centrala nervsystemet. 

Adipex används togther med diet och motion för behandling av fetma (övervikt) hos personer med riskfaktorer såsom högt blodtryck, höga kolesterolvärden eller diabetes. 

Adipex kan också användas för andra ändamål än de som anges i denna medicinering guide.

Vad ska jag diskutera med min läkare innan du tar Adipex? 
Ta inte Adipex om du har använt en MAO-hämmare såsom isokarboxazid (Marplan), fenelzin (Nardil), rasagilin (Azilect), selegilin (Eldepryl, Emsam) eller tranylcypromin (Parnate) under de senaste 14 dagarna. Allvarliga livshotande biverkningar kan uppstå om du tar Adipex innan MAO-hämmare har rensat från kroppen. 

Med Adipex tillsammans med andra kost mediciner som fenfluramin (Phen-Fen) eller dexfenfluramin (Redux) kan orsaka en sällsynt dödlig lung sjukdom kallad pulmonell hypertension. Ta inte Adipex med någon annan diet mediciner utan din läkares råd. 
Ta inte detta läkemedel om du är allergisk mot Adipex eller andra stimulantia, eller om du har: 

hjärtsjukdom eller högt blodtryck; 

åderförkalkning (härdning av artärer); 

en överaktiv sköldkörtel; 

glaukom; 

om du är i en upprörd stat, eller 

om du har en historia av drog-eller alkoholmissbruk. 

Innan Adipex, berätta för din läkare om du är allergisk mot något läkemedel, eller om du har: 

problem med sköldkörteln, 

ett ångestsyndrom, 

epilepsi eller annan beslag störning, eller 

diabetes. 

Om du har något av dessa villkor kan du inte att kunna använda Adipex, eller kanske du behöver en dos anpassning eller speciella tester under behandlingen. 
Det är inte känt om Adipex kommer att skada fostret. Ta inte Adipex utan att först tala med din läkare om du är gravid. Det är inte heller känt om Adipex går över i bröstmjölk eller om det skulle kunna skada ett ammande barn. Ta inte Adipex utan att först tala med din läkare om du ammar ett barn. Ge inte detta läkemedel till någon yngre än 16 år utan inrådan av en läkare.

Hur ska jag ta Adipex? 

Ta detta läkemedel exakt som det var ordinerats åt dig. Ta inte medicinen i större mängder, eller ta det under längre tid än vad som rekommenderas av din läkare. Följ anvisningarna på ditt recept etiketten. 
Intag av höga doser av Adipex under lång tid kan orsaka svåra hudproblem, sömnproblem (insomni), personlighet förändringar och känsla hyperaktiv eller irriterad. Ta detta läkemedel med ett fullt glas vatten. Det är bäst att ta Adipex på fastande mage före frukost, eller åtminstone 10 till 14 timmar före sänggående. 

Adipex bör vidtas endast för en kort tid, till exempel ett par veckor. 
Inte krossa, tugga, bryta eller öppna en förlängd frisättning kapsel. Svälj piller hela. Det är speciellt framtagen för att frigöra medicin långsamt i kroppen. Att bryta eller öppna p-piller skulle orsaka för mycket av drogen att släppas på en gång. 

Du kan få abstinenssymtom när man slutar använda Adipex efter att ha använt det under en lång tid. Sluta inte använda detta läkemedel plötsligt utan att först tala med din läkare. Du kan behöva använda mindre innan du slutar medicineringen helt. 

Ta inte Adipex på kvällen eftersom det kan orsaka sömnproblem (insomni). 

Sluta ta Adipex om du har ökad hunger eller om du annars tror medicinen inte fungerar. Ta inte mer Adipex för en ökad effekt. Med alltför mycket av detta läkemedel kan ge upphov till allvarliga, livshotande biverkningar. 
Adipex kan vara vanebildande och bör endast användas av den person som det som föreskrivs för. Håll reda på hur många piller har använts från varje ny flaska av detta läkemedel. Adipex är en drog för missbruk och du bör vara medveten om varje person i hushållet använder detta läkemedel felaktigt eller utan recept. Store Adipex vid rumstemperatur borta från fukt och värme.

Vad händer om jag missar en dos? 

Ta den missade dosen så fort du kommer ihåg. Om det nästan är dags för din nästa dos, hoppa över den missade dosen och ta medicin vid din nästa regelbundna temne. Ta inte extra medicin för att kompensera den missade dosen.

Vad händer om jag överdos? 
Söka akut läkarhjälp om du tror att du har använt för mycket av detta läkemedel. En överdos av Adipex kan vara dödlig. 

Symtom på en Adipex överdosering kan omfatta förvirring, hallucinationer, känsla av rastlöshet eller aggressiv, illamående, kräkningar, diarré, magont, oregelbundna hjärtslag, skakningar, snabb andning, förvirring, hallucinationer, känsla YR, svimning, eller beslagtagande (konvulsioner).

Vad ska jag undvika när du tar Adipex? 
Undvik att dricka alkohol. Det kan öka några av de biverkningar av Adipex. Adipex kan orsaka biverkningar som kan påverka dina tankar och reaktioner. Var försiktig om du kör eller göra något som kräver att du ska vara vaken och alert.

Vilka är de eventuella biverkningar Adipex? 
Få akut medicinsk hjälp om du har något av dessa tecken på en allergisk reaktion: nässelfeber, andningssvårigheter, svullnad av ansiktet, läppar, tunga eller svalg. Sluta att använda Adipex och ring din läkare omedelbart om du har något av dessa allvarliga biverkningar: 

bröstsmärta, svullnad i vrister eller fötter, känsla YR, svimning eller känsla kort andedräkt, även med mild ansträngning; 

snabba eller ojämna hjärtslag; 

ovanliga tankar eller beteende, känsla av rastlöshet eller förvirrad, eller 

förhöjt blodtryck (svår huvudvärk, dimsyn, svårt att koncentrera sig, bröstsmärtor, domningar, beslag). 

Mindre allvarliga biverkningar kan vara mer sannolikt att uppstå, till exempel: 

nervös eller orolig; 

huvudvärk, yrsel, skakningar, 

sömnproblem (insomni); 

muntorrhet eller en obehaglig smak i munnen; 

diarré eller förstoppning, eller 

klåda. 

Biverkningar än de som listats här kan också förekomma. Tala med din läkare om varje bieffekt som verkar ovanlig eller som är särskilt besvärande.

Vilka andra droger påverkar Adipex? 

Innan Adipex, berätta för din läkare om du använder något av följande läkemedel: 

läkemedel för att behandla högt blodtryck; 

insulin eller diabetes läkemedel du tar via munnen; 

guanadrel (Hylorel), guanetidin (Ismelin); 

antidepressiva såsom citalopram (Celexa), escitalopram (Lexapro), fluoxetin (Prozac, Sarafem), fluvoxamin (Luvox), paroxetin (Paxil) eller sertralin (Zoloft), eller 

antidepressiva såsom amitriptylin (Elavil, Etrafon), amoxapin (Ascendin), klomipramin (Anafranil), desipramin (Norpramin), doxepin (Sinequan), imipramin (Janimine, Tofranil), nortriptylin (Pamelor), protriptylin (Vivactil) eller trimipramin ( Surmontil). 

Om du använder något av dessa läkemedel, kan du inte att kunna använda Adipex eller du kan behöva dosering justeringar eller speciella tester under behandlingen. 

Det kan finnas andra droger inte nämns som kan påverka Adipex. Tala om för din läkare om alla receptbelagda och OTC-läkemedel du använder. Detta inbegriper vitaminer, mineraler, naturläkemedel och läkemedel som andra läkare. Börja inte med en ny medicin utan att tala om för din läkare.

Var kan jag få mer information? 
Apotekspersonalen har information om Adipex skriven för vårdpersonal att du kan läsa.

Vad betyder min medicinering se ut? 

Fentermin finns med ett recept under varumärkena Adipex och Fastin. Andra varumärken eller generiska formuleringar kan också vara tillgänglig. Fråga apotekspersonalen några frågor du har om detta läkemedel, särskilt om det är nytt för dig. 

Adipex-P 37,5 mg vita, ovala, skårade tabletter med blå prickar 

Adipex-P 37,5 mg ljusblå och vita kapslar med två blå band 

Fastin 30 mg blå och klar kapslar med blå och vita pärlor 
Kom ihåg att hålla denna och alla andra läkemedel utom räckhåll för barn, aldrig dela med dig av dina läkemedel med andra, och använda denna medicin endast för den uppgift som 
Alla ansträngningar har gjorts för att säkerställa att den information som Cerner Multum, Inc. ( "Multum") är korrekt, aktuell och fullständig, men ingen garanti lämnas om detta. Drug information häri kan Temne känsliga.

Multum information har sammanställts för att användas av hälso-och sjukvård utövare och konsumenter i USA och därför Multum garanterar inte att användningsområden utanför USA är lämpligt, om inte uttryckligen anges något annat. Multum s narkotikainformation stöder inte droger, diagnostisera patienter eller rekommendera behandling.

Multum s narkotikainformation är ett Informationsansvarig resurs avsedd att hjälpa licensierade hälsovård utövare i att ta hand om sina patienter och / eller för konsumenter som ser den här tjänsten som ett komplement till, och inte ett substitut för den kunskap, skicklighet, kunskap och bedömning av sjukvårdens yrkesutövare. Avsaknaden av en varning för ett visst läkemedel eller läkemedel kombination på något sätt ska tolkas som visar att narkotika eller läkemedel kombinationen är säker, effektiv och lämplig för en viss patient.

Multum tar inte ansvar för någon del av hälso-och sjukvård ges med hjälp av information Multum ger. Informationen häri är inte avsett att täcka alla möjliga användningsområden, riktningar, försiktighetsåtgärder, varningar, läkemedelsinteraktioner, allergiska reaktioner eller biverkningar. Om du har frågor om droger du tar, kolla med din läkare, sjuksköterska eller apotekspersonal.

0 yorum:

Skicka en kommentar